Ga verder naar hoofdcontent

Over Kleinood

Over Kleinood

Met Kleinood richt theatermaker Jelle Marteel zich op het maken van intieme voorstellingen voor een jong publiek. Met grootse verhalen duikt Kleinood in huiskamers, klaslokalen, bibliotheken maar ook scène-op-scène. Zo kunnen spelers en toeschouwers elkaar in de ogen kijken waardoor een unieke en gedeelde kwetsbaarheid ontstaat.

Iedere voorstelling vertrekt vanuit een onderzoek naar hoe kinderen of jongeren in onze complexe wereld staan. De gelaagde vragen die zij zich stellen vormen de basis. Kleinood onderneemt in zijn werkproces een ontdekkingsreis waaruit een poëtisch verhaal ontstaat tussen verbeelding en realiteit. Inspiratie ligt zowel in kleurrijke volkssprookjes als in persoonlijke levensverhalen. Vorm en inhoud worden uitgepuurd en gevoed door absurde verbeelding en humor. Een tafel kan een zee worden, een klas een andere planeet…

Kleinood kiest bewust voor een intieme setting waarin speler(s) en publiek samenkomen in een eigen, wonderlijke bubbel.

Jelle Marteel maakte en speelde eerder de intieme voorstellingen ‘Boomjong’ (BRANDUNG), ‘Een Pippo’ en ‘Het Meisje in de Gele Jas’ (4Hoog). Binnen de werking van Kleinood verdiept hij zich in deze artistieke praktijk. Daarin worden linken gelegd met andere sectoren zoals onderwijs, welzijn of jeugd om een breder en diverser publiek te bereiken.